Termeni si conditii


Ghidul cumparatorului - Cum cumperi


Termeni si conditii:

 

Conditiile generale de vanzare prezente reprezinta relatii contractuale intre Echipamente-Piscine-Spa si toate persoanele care efectueaza cumparaturi prin intermediul site-ului www.echipamente-piscine-spa.ro.

Comandarea unui produs de pe site-ul Echipamente-Piscine-Spa implica acceptarea termenilor si conditiilor. Pentru folosirea in cele mai bune conditii a sitului, se recomanda citirea cu atentie a tuturor termenilor si conditiilor. Conditiile se aplica tuturor produselor disponibile pe site-ul www.echipamente-piscine-spa.ro, fara restrictii si rezerve, tuturor clientilor. Produsele sunt supuse vanzarii atat pe teritoriul Romaniei cat si in spatiul UE.

1. Legislatie si drept aplicabil:

Legislatia este legislatia romana din domeniu in vigoare.

Prin folosirea (vizitarea sau cumpararea produselor) site-ului, utilizatorul se declara de acord asupra faptului ca legile romane vor guverna Conditiile si Termenii de utilizare de mai jos si orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre utilizator si site-ul www.echipamente-piscine-spa.ro si asociatii/partenerii/afiliatii sai. Orice conflict aparut intre site-ul www.echipamente-piscine-spa.ro si clienti se incearca a fi rezolvat pe cale amiabila, prin intelegerea celor doua parti. In cazul în care acest lucru nu este posibil, se vor aplica prevederile legale romanesti din acest domeniu, iar solutionarea conflictelor este de compententa instantelor romanesti.


1. Contract cadru si comanda:
1.1.Pretul:

a. Preturile sunt exprimate in Euro si intra in vigoare de la momentul inregistrarii comenzii de catre Cumparator;  
b. Preturile indicate sunt fara TVA si fara taxele de transport catre client (aceste taxe vor fi precizate inainte de validarea definitiva a comenzii);
c. Preturile de vanzare ale produselor pot fi modificate de catre Echipamente-Piscine-Spa in orice moment. Aceasta modificare va fi semnalata Cumparatorului inaintea livrarii comenzii.


1.2.Caracteristicile produsului:

Inainte de a comanda, Cumparatorul poate sa ia cunostinta, pe site-ul www.echipamente-piscine-spa.ro, de caracteristicile esentiale ale produsului pe care doreste sa il comande.  
Cumparatorul, cunoscand caracteristicile piscinei sale pentru care comanda accesorii sau echipamente, este singurul care sa judece compatibilitatea produselor comandate cu acestea.  
Cu toate acestea, pentru consiliere, Echipamente-Piscine-Spa pune la dispozitia cumparatorului:  


- un numar de telefon de contact: 0757591391 orange si 0729334776 vodafone, de Luni pana Vineri de la ora 9 la ora 18;
- un e-mail la: echipamente-piscine@yahoo.com;
- un fax la : 021.777560.

Ofertele prezentate de Echipamente-Piscine-Spa sunt valabile in limita stocului disponibil.

In cazul in care produsul nu este disponibil, Echipamente-Piscine-Spa se angajeaza sa informeze cat mai repede Cumparatorul prin oricare din tehnicile de comunicatie la distanta pe care o doreste.   
In lipsa produsului solicitat, un produs inlocuitor sau restituirea banilor (daca este cazul) vor fi propuse.


1.3.Comanda:

Orice comanda validata presupune adeziunea fara restrictii, nici rezerve, a prezentelor conditii generale de vanzare. Vanzarea nu va fi considerata ca definitiva decat dupa confirmarea comenzii de catre Ehipamente-Piscine-Spa si in unele cazuri dupa incasarea pretului de catre aceasta.


2. Plata:

Plata pretului trebuie realizata, in baza comenzii, de catre Cumparator.
Plata pretului unui produs se poate efectua prin:

- depunere in contul firmei;
- ordin de plata;
- plata ramburs la livrare.

In cazul produselor aduse la comada si a celor ce fac parte din categoriile: Piscine, Saune, Spa, se va achita un avans de 60%. iar restul de 40% la livrarea produsului.


3. Livrare si receptie:
3.1 Reguli generale:

Produsele vor fi livrate pe teritoriul Romaniei la adresa indicata de Cumparator in comanda.   
In caz de disponibilitate partiala a produselor, Echipamente-Piscine-Spa poate hotara sa fractioneze comanda. Astfel, produsele disponibile pot fi trimise in timpul stabilit, iar Ecipamente-Piscine-Spa trebuie sa informeze Cumparatorul despre produsele indisponibile. Sumele pe care Cumparatorul le-a achitat, ca plata, trebuie rambursate de Echipamente-Piscine-Spa in cel mai scurt timp, conform legislatiei in vigoare, cu exceptia cazului in care partile au convenit altfel.

Echipamente-Piscine-Spa propune clientilor sai livrarea prin reteaua de mesagerie nationala, transport intern sau transport propriu. Cumparatorul trebuie sa verifice in prezenta transportatorului continutul pachetului sau. In caz de anomalie (produs lipsa sau spart, pachet deteriorat sau deja deschis etc.), clientul va trebui sa notifice anomaliile constatate pe bonul transportatorului. El va trebui sa repete notificarea prin scrisoare recomandata transportatorului si catre Echipamente-Piscine-Spa in maxim 48 ore dupa receptia pachetului.   
Nicio reclamatie nu va fi acceptata in caz de nerespectare a formalitatilor. De altfel, nicio reclamatie nu va fi acceptata daca clientul accepta marfa fara sa o verifice (bonul transportatorului fiind luat de incredere).


3.2 Termene de livrare:

- 48 ore din momentul confirmarii comenzii, in zilele lucratoare, daca produsele sunt pe stoc; 
- veti fi contactat de agentul de expeditie, la numarul de telefon specificat in formularul de comanda, pentru stabilirea detaliilor livrarii;
- comanda va fi livrata direct la adresa specificata in comanda.


4. Dreptul de proprietate:

Echipamente-Piscine-Spa isi rezerva dreptul de proprietate deplina asupra produsului pana la achitarea in totalitate a contravalorii acestuia, inclusiv taxele de transport, de catre Cumparator.  
Din momentul efectuarii livrarii a produselor comandate dreptul de proprietate se transfera Cumparatorului, inclusiv riscurile de pierdere, furt sau distrugere.


5. Limitare responsabilitate:

Nu vom fi responsabili in fata nici unei persoane sau companii care foloseste sau se bazeaza pe informatii sau opinii neconforme continute de acest site.
De asemenea, nu vom fi raspunzatori pentru: orice fel de prejudiciu (direct, indirect, accidental sau nu) ce rezulta din folosirea sau din incapacitatea de folosire a informatiei prezentate pe site, orice tip de erori sau omisiuni in continut care pot conduce la orice fel pierderi.

6. Garantii:

Garantiile decurg de la data facturarii si sunt urmatoarele:

- 12 luni pentru echipamentele electrice;

- 24 luni pentru echipamentele hidraulice;

- 5 ani pentru membrana armata (liner);

- 3 ani cuva, 3 ani carcasa, 2 ani echipamentele pentru spa: 3 ani cuva, 3 ani carcasa, 2 ani echipamentele;

- 20 ani structura, 10 ani regresiv liner-ul, 2 ani echipamentele pentru piscine incastrate.

Niciun retur in baza garantiei nu va fi acceptat fara autorizatie prealabila din partea Echipamente-Piscine-Spa.  
Toate costurile de transport si riscurile legate de returul produselor in garantie sunt in sarcina Cumparatorului.  
Produsele sub garantie vor fi, la alegerea fabricantului, schimbate sau reparate.  
Sunt excluse de la garantie:  
- inlocuirea consumabilelor  ;
- utilizarea anormala si neconforma a produsului; 
- prejudiciul facand obiectul unei mentiuni specifice in fisa produsului;
- defectele si consecintele lor datorate interventiei Cumparatorului sau unui reparator neautorizat de echipamente-Piscine-Spa;
- defectele si consecintele lor legate de utilizarea produsului in alt scop decat cel destinat.

 

7. Obligatii de inregistrare:

In utilizarea serviciului, dumneavoastra sunteti de acord sa furnizati informatii adevarate, corecte, actuale si complete despre dumneavoastra, asa cum sunt acestea specificate si sunteti de acord sa furnizati aceste informatii corect si complet.
In situatia in care consideram ca aceasta obligatie nu este respectata de catre dumneavoastra, ne rezervam dreptul sa va blocam accesul, pe perioada determinata sau nedeterminata, la utilizarea serviciului fara nici o notificare prealabila.


8. Inregistrarea ca membru si comportamentul ca membru:

Prin inregistrarea ca membru veti fi solicitat sa va alegeti un nume de utilizator (adresa de e-mail) si o parola. Sunteti responsabil(a) de pastrarea in siguranta a parolei de acces ca membru al acestui site, orice activitate desfasurata sub numele dumneavoastra de utilizator fiind integral in responsabilitatea dumneavoastra.
Sunteti de acord sa ne instiintati imediat despre orice pierdere a parolei sau semn de activitate neautorizata sub numele dumneavoastra de utilizator.


9. Securitatea datelor:

Datele personale ale dumneavoastra vor fi folosite numai în scopul declarat acestui site. Ne obligam sa nu facem publice sau sa nu vindem bazele de date continand informatii referitoare la datele personale ale utilizatorilor acestui site.


10. Modificarea conditiilor:
Sunteti de acord si acceptati ca, fara nici o notificare prealabila, putem sterge sau adauga orice informatie pe site sau intrerupe orice activitate pe site, iar in cazul in care se fac referiri la alte site-uri nu garantam si/sau confirmam sub nici o forma tipul de informatie pe care il veti gasi pe aceste site-uri. Ramane la aprecierea dumneavoastra daca vizitati sau nu aceste site-uri sau luati in considerare informatia gasita acolo.

11. Legi aplicate:

Legea privind prevenirea si combaterea pornografiei - 196/2003 publicata in Monitorul Oficial Nr. 342/20 mai 2003;
Dispozitii privind Prevenirea si combaterea criminalitatii informatice (Titlul III din Legea 161 din 19/04/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei în exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei - Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 279 din 21/04/2003 );
Legea 51/2003 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta;
Hotarirea Guvernului nr. 1308 din 11/20/2002 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii 365/2002 privind comertul electronic; 
Legea comertului electronic - 365/2002;
Ordinul 16/2003 al MCTI privind procedura de avizare a instrumentelor de plata cu acces la distanta, de tipul aplicatiilor Internet-banking sau home-banking;
Legea privind clauzele abuzive incheiate intre comercianti si consumatori, nr. 193/2000;
Legea semnaturii electronice - 429/2001;
Norme tehnice si metodologice din 13 decembrie 2001 pentru aplicarea Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica;
Legea pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date - 677/2001;
Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe;
Ordonanta nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta;

 Document care conține date cu caracter personal protejate de prevederile Regulamentului (UE) 2016/679.

 
POLITICA DE CONFIDENTIALITATE:
 

I. Informații generale:

Confidențialitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal reprezintă una dintre preocupările principale ale Echipamente-Piscine-Spa,  în calitate de operator de date.
Acest document are rolul de a vă informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal în contextul utilizării paginii de internet www.echipamente-piscine-spa.ro. („Site-ul”).

 

II. Categoriile de date cu caracter personal prelucrate:

II.1. Dacă sunteți client al Site-ului, www.echipamente-piscine-spa.ro  va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal, cum ar fi nume şi prenume, telefon, adresa de e-mail, adresa de facturare, adresa de livrare, date referitoare la modul în care utilizați Site-ul, de exemplu comportamentul/preferinţele/obişnuințele dumneavoastră în cadrul Echipamente-Piscine-Spa, precum și orice alte categorii de date pe care le furnizați în mod direct în contextul creării contului de utilizator, în contextul plasării unei comenzi prin intermediul site-ului sau în orice alt mod care rezultă din utilizarea Site-ului. Dupa finalizarea unei comenzi si livrarea materialelor, toate datele vor fi sterse automat.

 

Dacă pentru a vă crea cont de utilizator pe Site, utilizați contul dumneavoastră de tip social media, Echipamente-Piscine-Spa va prelucra următoarele date publice de profil afişate de aplicaţiile, respectiv: nume utilizator, adresa de e-mail.

În cazul în care alegeți să vă creați cont de utilizator doar înainte de a finaliza comanda unui produs disponibil pe Site, se va solicita adresa dumneavoastră de e-mail, în baza căreia va fi creat automat un cont. În cazul în care nu finalizați comanda, adresa de e-mail și celelalte date furnizate nu vor fi stocate de Echipamente-Piscine-Spa iar contul creat va fi șters automat.

II.2. Dacă sunteți vizitator al Site-ului, Echipamente-Piscine-Spa va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal pe care le furnizați în mod direct în contextul utilizării Site-ului, cum ar fi datele pe care le furnizați în cadrul secțiunii de contact / întrebări / reclamații, în măsura în care ne contactați în acest fel.

 

III. Scopurile și temeiurile de prelucrării

III.1. Dacă sunteți client al Site-ului,  Echipamente-Piscine-Spa prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:

 

- pentru desfășurarea relației contractuale dintre dumneavoastră şi Echipamente-Piscine-Spa respectiv pentru preluarea, validarea, expedierea şi facturarea comenzii plasate pe Site, informarea dumneavoastră asupra stării comenzii, organizarea returului de produse comandate etc.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop are la bază contractul încheiat între dumneavoastră și Echipamente-Piscine-Spa definit în cuprinsul Termenelor și Condițiilor. Furnizarea datelor dumneavoastră cu caracter personal este necesară pentru executareaa acestui contract. Refuzul furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea derulării raporturilor contractuale dintre dumneavoastră și Echipamente-Piscine-Spa

 

- pentru îndeplinirea obligațiilor legale care incumbă Echipamente-Piscine-Spa  în contextul serviciilor prestate prin intermediul Site-ului, inclusiv a obligațiilor în materie fiscală, precum și în materie de arhivare.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop este necesară în baza unor obligații legale. Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este necesară. Refuzul furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea Echipamente-Piscine-Spa de a respecta obligațiile legale care îi revin și deci în imposibilitatea de a vă oferi serviciile prin intermediul Site-ului.

 

- pentru activităţi de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă (e-mail, sms), de comunicări comerciale privind produsele şi serviciile oferite de Echipamente-Piscine-Spa, prin intermediul Site-ului.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază consimțământul dumneavoastră, dacă alegeți să-l furnizați.

Vă puteți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin bifarea căsuței corespunzătoare de la momentul creării contului sau ulterior creării contului, la secțiunea Informațiile contului meu. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicări comerciale puteți folosi opţiunea de la finalul fiecărui e-mail/ sms conţinând comunicări comerciale. În plus, puteți să vă dezabonați prin accesarea secțiunii "Informațiile contului meu".

 

- Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim al Echipamente-Piscine-Spa de a îmbunătăți permanent experiența clienților pe Site. Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.


III.2. Dacă sunteți vizitator al Site-ului, Echipamente-Piscine-Spa prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:

 

- pentru activităţi de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă (e-mail, sms), de comunicări comerciale privind produsele şi serviciile oferite de Echipamente-Piscine-Spa , prin intermediul Site-ului.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază consimțământul dumneavoastră, dacă alegeți să-l furnizați.


Vă puteți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin completarea și bifarea căsuței corespunzătoare din formularul pentru abonare la newsletter disponibil pe Site. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicări comerciale, puteți folosi opţiunea de la finalul fiecărui e-mail/ sms conţinând comunicări comerciale.

 

- furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

 

- pentru rezolvarea plângerilor, reclamaţiilor şi pentru a monitoriza traficul și a îmbunătăţii experiența dumneavoastră oferită pe Site.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim al Echipamente-Piscine-Spa de a asigura funcționarea corectă a Site-ului, precum și pentru a îmbunătăți permanent experiența vizitatorilor Site-ului, inclusiv prin soluționarea diferitelor comentarii, întrebări sau reclamații.

 

IV. Durata pentru care vă prelucrăm datele:

Echipamente-Piscine-Spa va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal pe parcursul derularii contractului. Pentru stergerea datelor din baza de date, se transmite o solicitare in scris.

 

V. Dezvăluirea datelor cu caracter personal:

Pentru îndeplinirea scopurilor de prelucrare, Echipamente-Piscine-Spa poate dezvălui datele dumneavoastră către parteneri, către terțe persoane sau entități care sprijină Echipamente-Piscine-Spa în desfășurarea activității, prin intermediul Site-ului (de exemplu firme de curierat, furnizori de servicii IT) ori către autoritățile publice centrale/locale, în următoarele cazuri exemplificativ enumerate:

 

- pentru administrarea Site-ului;

- în situațiile în care această comunicare ar fi necesară pentru atribuirea de premii sau alte facilități persoanelor vizate, obținute ca urmare a participării lor la diverse campanii promoționale organizate de către Echipamente-Piscine-Spa prin intermediul Site-ului;

- pentru menținerea, personalizarea și îmbunătățirea Site-ului și a serviciilor derulate prin intermediul lui;

- pentru efectuarea analizei datelor, testarea și cercetarea, monitorizarea tendințelor de utilizare și activitate, dezvoltarea caracteristicilor de siguranță și autentificarea utilizatorilor;

- pentru transmiterea de comunicări comerciale de marketing, în condițiile și limitele prevăzute de lege;

- atunci când dezvăluirea datelor cu caracter personal este prevăzută de lege etc.

 

VI. Transferul datelor cu caracter personal:

Datele cu caracter personal furnizate către Echipamente-Piscine-Spa pot fi transferate în afara României, doar către state din Uniunea Europeană.

 

VII. Drepturile de care beneficiați:

În condițiile prevăzute de legislația în materia prelucrării datelor cu caracter personal, în calitate de persoane vizate, beneficiați de următoarele drepturi:

 

- dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitățile de prelucrare efectuate de către Echipamente-Piscine-Spa , conform celor descrise în prezentul document;

- dreptul de acces la date, respectiv dreptul de a obține confirmarea din Echipamente-Piscine-Spa cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum și detalii privind activitățile de prelucrare precum modalitatea în care sunt prelucrate datele, scopul în care se face prelucrarea, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, etc;

- dreptul la rectificare, respectiv dreptul de a obține corectarea, fără întârzieri justificate, de către Echipamente-Piscine-Spa a datelor cu caracter personal inexacte/ nejustificate, precum și completarea datelor incomplete;

- rectificarea/ completarea va fi comunicată fiecărui destinatar la care au fost transmise datele, cu excepția cazului în care acest lucru se dovedește imposibil sau presupune eforturi disproporționate;

- dreptul la ștergerea datelor, fără întârzieri nejustificate, („dreptul de a fi uitat”), în cazul in care se aplică unul dintre următoarele motive:

      - acestea nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;

      - în cazul în care este retras consimțământul și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrare;

      - în cazul în care persoana vizată se opune prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze;

      - în cazul în care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;

      - în cazul în care datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale;

      - datele cu caracter personal au fost colectate în legătură cu oferirea de servicii ale societății informaționale conform dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidenta căruia se află operatorul.

 

Este posibil ca, în urma solicitării de ștergere a datelor, Echipamente-Piscine-Spa să anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) și să continue în aceste condiții prelucrarea pentru scopuri statistice.

- dreptul la restricționarea prelucrării în măsura în care :

       - persoana contestă exactitatea datelor, pe o perioadă care ne permite verificarea corectitudinii datelor;

       - prelucrarea este ilegală, iar persoana vizată se opune ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor;

       - operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării dar persoana vizată i le solicită pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță sau

persoana vizată s-a opus prelucrării (altele decât cele de marketing direct) pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei vizate;

       - dreptul la portabilitatea datelor, respectiv  dreptul de a primi datele cu caracter personal într-o modalitate structurată, folosită în mod obișnuit și într-un format ușor de citit, precum și  dreptul ca aceste date să fie transmise de către Echipamente-Piscine-Spa către alt operator de date, în măsura în care sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege;

       - dreptul la opoziție – în ceea ce privește activitățile de prelucrare se poate exercita prin transmiterea unei solicitări conform celor indicate mai jos;

- in orice moment, din motive legate de situația particulară în care se află persoana vizată, ca datele care o vizează să fie prelucrate în temeiul interesului legitim al Echipamente-Piscine-Spa sau în temeiul interesului public, cu excepția cazurilor în care Echipamente-Piscine-Spa poate demonstra că are motive legitime și imperioase care justifică prelucarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților persoanelor vizate sau că scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept în instanță;

- în orice moment, în mod gratuit și fără nicio justificare, că datele care o vizează să fie prelucrate în scop de marketing direct;

- dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activități de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează în mod similar într-o măsură semnificativă;

- dreptul de a vă adresa Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau instanțelor competente, în măsura în care considerați necesar.